ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Arbetsförmåga

Rapporter som rör personer som står långt från arbetsmarknaden och inte ingår i andra rehabiliteringsgrupper. Det kan dock ingå personer med flera rehabiliteringsbehov i projekten.

Utvärdering av Kastanjegårds- och Deltaprojekten

Det övergripande syftet med utvärderingsarbetet har varit att undersöka om satsning på korta lönebidragsanställningar har gett önskad effekt dvs. att långtidsarbetslösa personer antingen kommer in på den ordinarie arbetsmarknaden eller går vidare till studier.

 

Samordningsförbundet MittSkåne
Sofia Rönnqvist

 

 

Förrehabilitering 2010

Till målgruppen hör personer som p g a sjukdom eller andra sociala skäl har varit utanför den reguljära arbetsmarknaden helt eller delvis under en längre period. 

Se även utvärderingen som bildserie

 

Samordningsförbundet Trelleborg

Tranqvist utvärdering
Joakim Tranqvist

 

Utvärdering av Praktiksamordningen Norrköpings kommun

Målgruppen är i första hand deltagare som står till arbetsmarknadens förfogande och där det anses att praktik kan öka möjligheterna till egen försörjning.
Gemensamt för personerna är att de är i åldern 18-64 år, i övrigt kan deras bakgrund, arbetslöshetstid och andra erfarenheter skilja sig åt.

 

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Norrköpings kommun
Tomas Feldt
Stig-Arne Lång

 

Kvinnoprojektet

Projektet vände sig till kvinnor som fick olika former av stöd för att komma ut ur utanförskapet och hitta sin egen väg vidare.
Kvinnorna hade bland annat ett långvarigt försörjningsstödsberoende, var utrikes födda, hade låg utbildningsbakgrund, hade ett ökande ohälsoproblemen.

Läs även socioekonomisk utvärdering av projektet

 

Deltagares uppfattning om arbetslivsinriktad rehabilitering

Utvärdering av sex projekt om arbetslivsinriktad rehabilitering:
Kalmar Arbetsrehab (KARB) i Kalmar; NET-rehab i Nybro, Emmaboda och Torsås; Brokraft Öland i Mörbylånga; Arbetsrehab Borgholm; Nykraft i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås; Tillbaka i arbete (TIA) i Kalmar.

Läs även utvärdering av myndigheternas uppfatning om projekten

 

Brokraft 2008-2010 – Mörbylånga kommun

I projektets mål ingår att på ett år uppnå 30 deltagare per år varav 30 % av de avslutade ärendena ska nå en ökad egenförsörjning genom arbete eller utbildning inom 90 dagar efter avslutad aktivitet.

 

Utvärdering av Holmängens verksamhet – arbetslivsinriktad rehabilitering

Holmängens verksamhet startade 1995 i samband med Östra Klinikernas avveckling. Syftet var att ta tillvara kompetensen i den industriella terapin som fanns i anslutning till Östra Klinikerna. En del av den tekniska utrustningen samt några av medarbetarna därifrån blev inledningsvis basen i den arbetslivsinriktade rehabiliteringen som startade på Holmängen.

 

Samordningsförbundet Vänersborg Mellerud
Sonja Helling