ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Funktionsnedsättning

Projekt som rör personer med funktionsnedsättning - fysisk, psykisk eller intellektuell.

Kvinnors ohälsa

Kvinnor som erbjudits tidig psykologbedömning/utredning.

 

Södra Dalarna

Taisto Nykänen

 

SATSA

Försök till att hitta nya strukturer och modeller för att öka möjligheten för personer med Asperger och högfungerande autism att närma sig arbetsmarknaden.

 

Samordgningsförbundet Finsam Örebro Lekeberg

Markör Marknad och Kommunikation AB
Gunilla Andersson, SATSA
Sofia Palmér, Markör

 

Unga kvinnor – samverkansprocess och samverkansobjekt

Unga kvinnor är titeln på en av Finsam finansierat process. 

I målgruppen ingår kvinnor mellan 18 och 30 år som har försörjningsstöd och/eller är arbetslösa samt sjukskrivna 3-6 månader på grund av stressrelaterade besvär eller psykisk ohälsa.

 

Finsam i Malmö 

Malmö Högskola
Karen Ask

 

 

Sambandet i Timrå

Kartläggning av personer tillhörande målgruppen för samverkande rehabiliteringsinsatser, för att få kunskap om vilka insatser som behövdes för att målgruppen skulle komma närmare en egen försörjning.

Målgruppen var personer som var 18 år och uppåt med fokus på de yngre, personer med psykisk sjukdom och NPF (neuropsykiatriska unktionsnedsättningar), deltar i aktiviteterna av egen fri vilja och inte är aktiva i missbruk.

 

Samordningsförbundet Härnösand Timrå
Bodil Mattsson
Eva Wadebeck
Morgan Forslund

 

Socialpsykiatriska teamet Bräcke kommun

Teamet skulle fungera som ett samordnat och utvecklat stöd till personer med neuropsykiatriska funktionshinder och/eller psykisk ohälsa/sjukdom.

Deltagarna ska få stöd att skapa sig ett bra liv med en känsla av sammanhang genom en stärkt självkänsla och identitet samt en positiv livssyn.

 

Samordningsförbundet i Jämtland
Pia Kjellberg
Alf Persson
Christina Amrén

 

Trampolinen

Målgruppen är unga mellan 20-29 år, med någon form av funktionsnedsättning, som har behov av extra stöd för att nå arbetsmarknaden och bedöms kunna försörja sig genom förvärvsarbete inom ett år. Funktionsnedsättningarna har varierat och innefattat både fysiska, psykiska och intellektuella funktionshinder.

 

KBT – Tänk om 2011

Inom projektet Tänk Om identifierade vi en grupp deltagare som utifrån sina egna upplevelser av värk och sjukdom inte kom ut i arbetslivet. Den värk och den sjukdom som deltagarna ger uttryck för är inte tillräcklig för sjukskrivning eller sjukersättning. Av denna anledning prövades kognitiv beteendeterapi.

 

HuSamrådet

HuSamrådet bildades för att möta individer i behov av samordnat stöd från minst två samverkande myndigheter. 

Målgrupp är individer som är i förvärvsålder och har en långvarig och komplex eller diffus problematik, kan ha fysisk/psykisk ohälsa i kombination med arbetsrelaterade eller sociala problem, saknar en förankring på arbetsmarknaden.

 

Projektet Futuro - Kristinehamn och Grums

Samhällsekonomisk utvärdering av projektet Futuro.
Målgruppen för projektet Futuro var personer med psykisk ohälsa som dels stod långt från arbetsmarknaden, dels saknade egenförsörjning.

 

Finsam Värmland
Ingrid Veileby

payoff.nu
Claes Malmquist
Sven Vikberg

 

PåGång

PåGång har varit en hälsoinriktad för-rehabilitering för den i arbetsför ålder som har ersättning från någon av våra trygghetssystem och som riskerar att bli passiviserad och isolerad. Målet var att deltagaren skulle känna ökat välbefinnande och ökad upplevd hälsa vilket i sin tur ökar möjligheterna till att kunna tillgodogöra sig en arbetslivsinriktad rehabilitering och en stegförflyttning i riktning mot arbetsmarknaden och egen försörjning.

 

Finsam Värmland
Mia Eriksson

 

Kartläggningsprojektet Araby - Försäkeingskassan och Växjö kommun

Projektet omfattade en samverkan avseende satdsdelen Araby med målet att utveckla samverkansformerna och samordningsinsatserna. Priorierade var unga under 30 år med psykisk ohälsa samt individer som inte har någon sjukpenninggrundande inkomst utan har försörjningsstöd.

 

Växjö Samordningsförbund

Försäkringskassan
Karolina Rydh