ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Samarbete mellan aktörer

Samrbeten mellan två eller flera aktörer inom samordningsförbundens verksamhet.

HälsoSam Ström

Målgrupp för hälsoprogrammet var arbetsföra personer med blandade diagnoser från primärvården. Hälsoprogrammet har innehållit teori och praktik kring kost och motion samt psykiskt välbefinnande utifrån deltagarens förutsättningar.

 

Verktyg hela vägen

Generella teamet och Individuella teamet gjorde var för sig en nulägesbeskrivning av hur arbetet med att stötta elever på väg ut i arbetsliv/ annan sysselsättning sker idag men också hur Arbetsförmedlingen arbetar. 
Samverkan kräver kunskap om varandras uppdrag och förutsättningar för att kunna skapa goda professionella relationer. Den kunskapen har nu ökat. 
Deltagare i teamen säger sig ha fått nytt fokus på vad som behöver förbättras för att stödet ska bli bättre som t.ex. vikten av en lyckad praktik, goda samtal med Studie och yrkesvägledare, men också vad yrkeskategorier som arbetsterapeut skulle kunna bidra med. Man fick också syn på att det inte finns riktigt samma syn på exempelvis utredningar och diagnostisering.

 

Självständigt arbete på grundnivå

Syftet med studien är att undersöka vilka möjligheter och hinder som tjänstemän i samordningsförbund upplever att det finns för samverkan och finansiell samorning.

 

Samordningsförbundet Finsam Falun

Mittuniversitetet
Johanna Persson
Gunilla Danrud

 

Rehabsamverkan i Lund

Analys av Rehabsamverkan i Lund med inriktning på utvecklingen av samverkan och arbetet i projektet.

 

Lunds Samordningsförbund

Tranquist Utvärdering
Joakim Tranquist

 

Enter – projektrapport

I projekt Enter utvecklas en samverkansmodell för individer som behöver samordnade individuellt anpassade rehabiliteringsprocesser för att kunna uppnå bättre psykisk hälsa och förbättra sin arbetsförmåga, men som inte får sina behov tillgodosedda inom myndigheternas ordinarie verksamheter eller annan samverkan. Entermodellen som samverkansform ska kunna kompensera samverkansbrister i myndigheternas verksamheter genom att finna lösningar på konkreta problem i organiseringen av arbetslivsorienterade rehabiliteringsinsatser.

Syftet med den lärande utvärderingen är utvecklingsinriktat. Muntlig och skriftlig kommunikation i utvärderingsarbetet ska bidra till ökad förståelse och kunskaper, som kan användas av Enters team, styrgrupp och andra viktiga medverkande i Enter och dess nätverk för fortsatt förbättring av samverkansmodellen och samordningen av individuella rehabiliteringsprocesser.

 

Samordningsförbundet i Jönköpings län
Anna Petersén 

Jönköpings kommun
Eva Norrby

Con Trust
Ann Britt Karlsson