ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Samarbete mellan aktörer

Samrbeten mellan två eller flera aktörer inom samordningsförbundens verksamhet.

Samborådet

Syftet med utvärdering var att svara på hur modellen som tillämpas i projektet Samborådet har påverkat deltagarnas möjlighet till stegförflyttning med sikte på arbete och/eller studier. Fokus för utvärderingen låg på den arbetsmetodik som projektet har använt.

Pdf-en innehåller både TJPs och samordningsförbundets utvärdering.

 

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem

TJP-Analys och Utveckling
Björn Jansson
Mårten Wirén

 

 

Traineehandledning Paraplyprojektet

Utvärdering av projektet som vänder sig till unga mellan 16-24 år (i vissa fall för unga vuxna upp till 29 år) som har betydande svårigheter att fullfölja studier, få fäste på arbetsmarknaden, bli självförsörjande och få förutsättningar för att leva ett självständigt liv.

 

Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Botkyrka
Mia Fröling

TJP-Analys och Utveckling
Björn Jansson
Evald Nalin

 

Utvärdering karriärstödjare

Utvärderingen studerar hur funktionen som karriärstödjare inom projektet ”Effektivare vägar ut” fungerat. Målgruppen beskrivs som personer som står väldigt långt från arbetsmarknaden ofta med bakgrund av missbruk och kriminalitet.

 

Samordningsförbundet Göteborg Nordost

FAJ Consulting
Erik Nordmark
Fredrik Johansson

 

Samordningshandledare

Samordningshandledare i kommunerna Laholm, Hylte, Halmstad, Falkenberg och Varberg. Samordningshandledarna utgör tre team bestående av två personer, en medicinsk kompetens (psykiatri) och en med rehabiliteringskompetens. Tillsammans med individen ska de planera för individens väg närmare arbetsmarknaden och/eller till egen försörjning.

 

Sambandet

Projektets syfte är att stödja individer i behov av samverkande /re/habiliteringsinsatser samt underlätta möjligheterna för dessa individer att nå egen försörjning.

Sambandets övergripande mål är att individen skall nå egen försörjning, och fokus i projektet är att deltagarna ska komma ut i arbete, studier eller annan sysselsättning.

 

Samordningsförbundet Härnösand Timrå

Payoff
Åsa Engqvist
Claes Hj. Lindberg

 

Team Linus – utvärdering

Den enskilde remitteras till Team Linus av huvudmännens verksamheter när man gör bedömningen att ordinarie verksamhets insatser inte varit/är tillräckliga. Inkomna remisser fördelas i Team Linus, någon i teamet är kontaktperson och sammanhållande länk i planeringen en handlingsplan upprättas tillsammans med den enskilde.

 

 

Samordningsförbundet Motala-VadstenaKPMG
Elisabeth Carelind
Olof Eriksson

 

Projekt 3.4.4 – Samverkan mellan aktörer i Uppsala län

Samverkansprojekt mellan alla Uppsala läns kommuner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Landstinget.

Projektets mål var att ge stöd åt individer som förbrukat maximalt antal dagar i sjukförsäkringen samt de som var på väg in i arbetslivsinriktad rehabilitering.

 

Växthuset

Projektet vände sig till unga vuxna, i behov av samordnad arbetslivsinriktad rehabilitering, som hamnat i en rundgång av åtgärder hos respektive organisationer och inte förmått vara aktivt arbetssökande. Målet var att stärka deltagarnas process mot anställning.

 

Tierpsmodellen – socioekonomisk utvärdering

Syftet med utvärderingen är att i bred och långsiktig mening beskriva de samhällsekonomiska effekterna av projektet.
Syftet med samverkansutvärdering är att beskriva och analysera projektet ur ett samverkansperspektiv och föreslå hur det kan utvecklas.

Läs även projektets slutrapport

 

Samordningsförbundet i Uppsala län 

OFUS
Eva Nilsson
Ingvar Nilsson

 

Uppdrag Ungdom

Grunden till projektet är att ungdomsarbetslösheten i Norrköpings kommun under många år har varit hög. Syftet var att analysera brister och möjligheter samt att förbättre samverkan mellan aktörer för att utveckla metoder och insatser som motverkar ungdomsarbetslösheten.

 

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Skill
Sofia Österborg Wiklund
Helene Nord

 

Svedala Vinst

Projektets syfte var att stärka samverkan mellan myndiheter i Svedala så att arbetsrehabiliteringen kommer igång tidigare och att handläggare är bättre förberedda. 

 

Del för del, bit för bit – Vägen till arbete & studier

Målgruppen var unga arbetssökande med funktionsnedsättning och som uppbär aktivitetsersättning.
Målet var att ha en arbetsmodell som denna målgrupp och andra grupper som kräver liknande insatser kan arbeta tätt i samverkan. Individen skulle få det utrymme och all den tid den behöver för att rehabilitera sig tillbaka eller in i arbetslivet under tiden som myndigheterna samverkar för att lösa de formella och praktiska problemen.

 

I Finsams hägn – en BIKVA-utvärdering

Utvärderingen har tagit sin utgångspunkt i den grupp deltagare som tidigare ingått i Alvesta samordningsförbunds verksamhet, en grupp som ringas in av personer som vid tiden för intervju hade avslutat sin tid på Finsam och skrivits ut.
Utvärderingsmodellen utgår från deltagargruppens sammantagna synpunkter och kritik på insatser och på verksamhetens kvalitet och innehåll, där avsikten är att dessa synliggörs för intressentgrupper som på olika sätt är relaterade till verksamheten.

 

Alvesta Samordningsförbund

Linnéuniversitetet
Ann Ottengrim