ban_Kunskapsb_big

Välkommen till NNS Kunskapsbank


Samarbete mellan aktörer

Samrbeten mellan två eller flera aktörer inom samordningsförbundens verksamhet.

Kraftstation

Att utveckla och fördjupa samverkan kring individer som stod långt ifrån arbetsmarknaden. Etablera god kontakt med näringslivet i regionen. En enkel analys visar att vägen från en god projektidé till att praktiskt omsätta idén till handling är komplext.

Samverkan är ett begrepp som måste underhållas och aktualiseras löpande.

 

Klarälvdalens Samordningsförbund
Anders Stenberg
Anita Bergström
Roger Nilsson

 

Samverkan i Göteborg Nordost

Syftet med studien är att få en bild av deltagarnas upplevelser av kontakten med team som arbetar i samverkan samt identifiera framgångsfaktorer att arbeta vidare med. Studien avgränsas till att omfatta deltagare som hade fått arbete eller börjat studera.

 

Samordningsförbundet Göteborg Nordost

Cotextio Ethnographic
Eva Sennmark
Veronica Gunnarsson

 

Rehabilitering i samverkan

Studiens syfte är att ge en nulägesbeskrivning av de sju team som har startats i centrum, väster och nordost. I studien skall teamens arbetssätt beskrivas i syfte att skapa kunskap om teamens arbete samt för att kunna fungera som underlag för kompetensöverföring mellan teamen.

 

Samordningsförbundet Göteborg Nordost

Konkludo
Cornelia Bjärk
Helena Öhrvall

 

 

Samverkansteamet - utvärdering

Utvärderingsuppdraget innebär att jämföra för- och nackdelar med samordnad rehabilitering med insatser inom respektive myndighet.

 

Samverkan i Sjukskrivningsprocessen

Förbättra samverkan mellan aktörer utifrån ett behov av att hitta nya arbetssätt där man snabbare och effektivare ska kunna samverka och, tillsammans med den sjuksrivne, upprätta en handlingsplan mot egen försörjning samt att minska vårdbehovet. 

 

Samordningsförbundet Lycksele
Inga-Lill Back
Elisabeth Eriksson

 

Team Linus

Syftet med Team Linus är att erbjuda personer med behov av samordnad rehabilitering en individuell handlingsplan med samhällets samlade kompetenser, insatser och lösningar.

Mål och förväntat resultat är ökade möjligheter till egenförsörjning och/eller ökad livskvalitet.

 

Samordningsförbundet Motala-Vadstena
Madeleine Öberg

Payoff.nu
Claes Malmquist
Sven Vikberg

 

Samordningsf Samordningsförbundrbund ur ledningsperspektiv

En studie kring styrning och ledning av samordningsförbund med fokus påde olika huvudmännen.

 

Samordningsförbundet Motala-Vadstena

Linköpings universitet
Christian Ståhl

 

 

Utsikten – Samhällsekonomisk utvärdering

Målgrupp för projektet Utsikten är yngre människor i åldern 18-30 år som står utanför arbetsmarknaden och är aktuella för stödinsatser hos två eller flera myndigheter. Individens möjlighet att på egen hand komma ut på arbetsmarknaden är starkt begränsad p.g.a. den totala sociala situationen.

Se även dessa utvärderingar av projektet:
Slutrapport 
Utvärdering

 

 

Samordningsförbundet Skellefteå 
Ingrid Selin

Payoff.nu
Claes Malmquist
Sven Vikberg

 

SIN-projektet

Syftet med projektet var att förebygga att vissa utrikesfödda personer hamnar i långvarig arbetslöshet och utanförskap samt minska behovet av offentlig försörjning för dessa personer. Att skapa och finna metoder för att samverka mellan arbetsförmedlingen och Skellefteå kommun, socialkontorets individ- och familjeomsorgsavdelning.

 

Rehabkoordinator – Ekensbergs Vårdcentral

Projektet har haft som syfte att säkra en tydlig struktur i sjukskrivningsprocessen, få sjukvårdens teamarbete att fungera (både multidisciplinärt och interdisciplinärt), få till stånd en tidig samverkan med försäkringskassa och arbetsgivare, utforma fungerande samverkansformer med olika aktörer.

 

Rehabkoordinator – Flen

Uppdraget för projektet Rehabkoordinator Flens vårdcentral har varit att ta ett samlat grepp i sjukskrivningsfrågor, minska antalet sjukskrivningar samt se till att det sker en förskjutning från heltidssjukskrivningar till deltidssjukskrivningar.

 

AF-SOC –AUC i Flen

Syftet har varit att utifrån en kartläggning av olika samverkansformer mellan AF-IFO-försörjningsstöd och AUC, utveckla en gemensam arbetsmodell för samverkan mellan aktörerna.

Den gemensamma arbetsmodellen ska utvecklas för arbete med målgruppen ”Arbetslösa med försörjningsstöd”.

 

Processtöd – Utvärdering

Utvärdering av en processstödsfunktion i den lokala samverkansgruppen i Eskilstuna.

Utvärderingen syftar till att belysa processtödets funktion utifrån flera aspekter; genomförande, organisation och styrning, samverkan samt resultat.

 

Samordningsförbundet RAR Sörmland
Eskilstuna kommun
Sofia Almlöf

 

 

Villa Bergsund 2006-2008

Ett projekt i Oxelösunds kommun som syftar till att skapa förutsättningar för arbetsträningsplatser som tidigare inte funnits i kommunen.

Verksamhetens aktiviteter består av praktiskt arbete. Utöver det praktiska arbetet erbjuds stödjande samtal i en strukturerad form med en kognitiv inriktning.

 

Samteamet 2008

Samteamets målgrupp består av personer i yrkesverksam ålder som har behov av en samordnad rehabilitering för att på sikt kunna komma vidare mot arbete eller utbildning.

Försök att samordna rehabiliteringsarbetet kring den enskilde skall tidigare ha gjorts men har av någon anledning inte lyckats.

Läs även samhällsekonomisk utvärdering av projektet

 

En arbetsmodell för arbetsterapeutiskt och sjukgymnastiskt samarbete i arbete med patienter som är sjukskrivna eller i riskzonen för sjukskrivning

Syftet med projektet var att utveckla en arbetsmodell för hur arbetsterapeuter och sjukgymnaster på ett effektivt sätt kan arbeta och samarbeta omkring bedömningar gällande patienter som är sjukskrivna eller i riskzonen för att bli sjukskrivna.

 

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Rehab Öst
Lisbet Hallendorff
Marie Richt

 

Samordningsförbund ur ett ledningsperspektiv

En studie kring styrning och ledning av samordningsförbunden i Norrköping och Motala/Vadstena med fokus på de olika huvudmännen.

 

 

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Linköpings universitet
Christian Ståhl

 

Utvärdering av det psykosociala teamet inom primärvården i Norrköping

Syftet med utvärderingen var att undersöka hur det psykosociala teamets insatser i primärvården tillgodoser målgruppens behov.

 

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Landstinget i Östergötland
Tommy Holmberg
Lisbeth Börelius
Ingrid Andersson
Anniqa Foldemo